Het Musiater in het teken van rockband Queen

ZEVENAAR – Het Musiater in Zevenaar staat op donderdag 18 maart in het teken van rockband Queen. Het 7-koppige gezelschap Crazy Little Things is enkele jaren geleden opgericht, vlak voordat de film Bohemian Rhapsody een kaskraker werd. “Queen zit in ons DNA”, zegt Jean-Paul van Heck, drummer en oprichter van de band, die een ode brengt aan de iconische band rondom Freddie Mercury.

Ontmoetingen met Brian May
Voor diverse muziekmagazines, radio, tv en internet is Heck al jaren actief als interviewer en journalist. Hij schreef voor onder andere Nieuwe Revu, OOR, Brabants Nieuwsblad en Aloha en was initiatiefnemer van de Sena European Guitar Award, een oeuvreprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan invloedrijke gitaristen. In 2010 overhandigde hij de prijs aan Queen-gitarist Brian May – een muzikant die hij al menigmaal beroepshalve geïnterviewd had – en ontstond het idee om de nummers van de band zelf live te gaan vertolken. Crazy Little Things was geboren.

Geen verkleedpartijen
De band benadrukt dat het niet om een ordinaire verkleedpartij gaat. “Verwacht geen plaksnorren, pruiken en stofzuigers. Het gaat puur om de nummers van Queen.” Van We will rock you tot One vision, van Somebody to love tot Killer Queen, de band heeft ondanks het zeer afwisselende repertoire altijd een herkenbaar geluid gehad. Dat willen Heck en co zo dicht mogelijk benaderen.

Eeuwige jeugd, mede dankzij Bohemian Rhapsody
Mede dankzij de door jong en oud bejubelde Queen-film Bohemian Rhapsody heeft de muziek van de band de eeuwige jeugd. Jonge muziekliefhebbers hebben Queen prominent op hun afspeellijsten staan. En natuurlijk is hun werk al jaren ruimschoots vertegenwoordigd in de lijstjes, met de Top 2000 als belangrijkste Nederlandse wapenfeit. Het titelnummer is daar steevast nummer één, al was het in de meest recente editie Danny Vera die er met die eer vandoor ging. Het laat onverlet dat Crazy Little Things zich waagt aan het oeuvre van nog altijd één van de meest invloedrijke bands ooit.

Queen The Story
Onder de naam Queen The Story baant Crazy Little Things zich een weg door de omvangrijke catalogus van de band, en is daarbij niet zelden gestuit op de nodige uitdagingen. Zo zijn nummers als Death On Two Legs of Innuendo niet de meest simpele nummers om na te spelen. Het is met eigen ogen en oren te aanschouwen op donderdag 18 maart in Het Musiater in Zevenaar. Met een slag om de arm uiteraard, want de coronacrisis gooit alle agenda’s overhoop. Al wordt er van alles aan gedaan om culturele instellingen te steunen.