Het Barghse Huus is deze week op de Nederlandse tour

’s-HEERENBERG – Filmhuis Barghse Huus draait deze week een diverse filmprogramma met Alles is zoals het zou moeten zijn, Living in the Future’s Past en Kapsalon Romy. Zo is vanaf 14 oktober de Nederlandse komedie Alles is zoals het zou moeten zijn te zien, gebaseerd op de roman van Daphne Deckers.

Meteen na de geboorte van hun eerste kind biecht Iris’ vriend Pieter op dat hij dit kind nooit heeft gewild en binnenkort met zijn nieuwe liefde naar Afrika vertrekt. Zich woedend wentelend in zelfmedelijden komen Iris’ prille moederschap, haar baan en haar sociale leven ernstig in de verdrukking. Ze wil niets liever dan dat Pieter terugkomt. Samen met haar twee beste vriendinnen krijgt ze een jaar later haar leven weer op de rails en vindt ze de ware liefde.

In Living in the Future’s Past, die draait op donderdag 15 oktober om 13.30 en 20 uur, vertelt Big Lebowski-legende Jeff Bridges een indringend verhaal over de mens en haar huidige grote ecologische uitdagingen. Bridges gaat in gesprek met prominente wetenschappers, auteurs en filosofen over fascinerende onderwerpen als evolutie, klimaatveranderingen, duistere ecologie en wat sommigen het einde van de natuur noemen.

Kapsalon Romy
Vrijdag 16 oktober draait om 20 uur eenmalig de Nederlandse film Kapsalon Romy. Tijdens het Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival is deze familiefilm van Mischa Kamp uitgeroepen tot grote winnaar. De film viel maar liefst vier keer in de prijzen.

In Kapsalon Romy past oma Stine met frisse tegenzin op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Tickets zijn voor 7 euro te bestellen op www.iedereenwelcom.nl of vanaf een half uur voor aanvang van de film.