Heemkundekring Bergh presenteert zich op eigen open dag

’s-HEERENBERG – De Heemkundekring Bergh houdt op zondag 24 november een open dag. Van 13 tot 17 uur kan iedereen in het Raethuys aan de Hofstraat 1 kennismaken met het culturele erfgoed van het voormalige land van Bergh.

De Heemkundekring Bergh bewaakt en bewaart de rijke historie van het voormalige land van Bergh. Daarnaast is het ook belangrijk dat deze geschiedenis wordt doorverteld. Dit doet de Heemkundekring niet alleen door mensen de gelegenheid te geven om informatie in te winnen tijdens de openingsuren van het Raethuys, maar ook door onder andere het geven van lezingen, exposities en verschillende projecten op de basisscholen.

Werkgroepen
De vereniging heeft zowel in ’s-Heerenberg als in Azewijn, Beek, Braamt, Lengel, Stokkum en Zeddam werkgroepen die in hun gebied bezig zijn met onderzoek op het gebied van genealogie, archeologie, het in kaart brengen van bewoning en haar bewoners en de geschiedenis van het dorp of de stad. In Kilder is er nog geen werkgroep, maar de Heemkundekring hoopt dat mensen uit het dorp een groep willen vormen om de historie van Kilder ook binnen de Heemkundekring te brengen.

Naast deze werkgroepen is er binnen de vereniging nog een archeologische groep, een foto- en filmgroep, een genealogische groep, een dialectgroep, een groep die zich bezighoudt met militaire historie en de redactie van het verenigingsorgaan Old Ni’js.

Open dag
Al deze groepen presenteren zich op zondag 24 november in het voormalige gemeentehuis, het ‘Raethuys’, het huidige onderkomen van de Heemkundekring. Op deze open dag kunnen mensen zien en horen waar de verschillende groepen zich mee bezighouden. Ook worden er interessante historische boeken te koop aangeboden. De entree is gratis.