Hartenwens en Valentijnsontbijt voor alle inwoners van Loil

LOIL – Loil staat de komende weken in het teken van de ‘Loilse hartenwens’. Komend weekend worden in alle straten van het dorp harten verspreid. De bedoeling is dat de bewoners hier een hartenwens op schrijven.

“Dat kan een wens voor jezelf zijn, maar natuurlijk ook voor een ander. Of zo maar een mooie inspirerende of bemoedigende gedachte”, zegt Tonnie Peters namens de Kontaktraad Loil. “Daarna geef je het hart door aan de buren. Na een week verzamelt de Kontaktraad de harten en bundelt alle hartenwensen tot een boekwerkje.”

Op 14 februari, Valentijnsdag, wordt bij alle huizen in Loil ’s morgens een tas bezorgd met daarin een ontbijt, de verzamelde hartenwensen en een raamposter. “Niet bezig zijn met wat niet kan, maar doen wat wel kan, is het uitgangpunt van de Kontaktraad”, vertelt Peters. “De ‘Loilse hartenwens’ is een volgende activiteit in een reeks van acties, die in deze coronatijd in het dorp worden georganiseerd.”

Naast de maandelijkse uitzendingen van Hart van Loil TV en Podcast Radio Loil, organiseerde de Kontaktraad Loil al pubquizzen, een muziekbingo, de Stamppot Express, het Luisterboek en de verspreiding van Doe-mappen voor ouderen. De stichting wil hiermee de samenhang in het dorp behouden, vertier bieden en de aandacht voor elkaar stimuleren.

Al deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Gelderland, de gemeente Montferland, de Rabobank, de Leefbaarheidsalliantie, het Postcodeloterij Buurtfonds en de Haellastichting. De dorpsactiviteiten worden uitgevoerd door een grote groep vrijwilligers.