Harry de Vries vervangt Peter de Baat als burgemeester van Montferland

DIDAM – Harry de Vries is gisteren door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Montferland. Hij vervangt vanaf 1 oktober Peter de Baat.

Harry de Vries (65) uit Nijmegen was al waarnemend burgemeester van de gemeente Scherpenzeel en van de gemeente Neerijnen, burgemeester van de gemeente Lingewaard en fractievoorzitter van het CDA in Provinciale Staten van Gelderland.

Burgemeester Peter de Baat meldde zich op 23 augustus ziek. In samenspraak met de commissaris van de Koning richt hij zich op re-integreren elders. John Berends heeft daarom in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Montferland besloten om Harry de Vries per 1 oktober te benoemen als waarnemend burgemeester van de gemeente Montferland voor minimaal een jaar.

Zowel de gemeente Montferland als de commissaris van de Koning zien in De Vries de kandidaat, die de gemeente op dit moment nodig heeft. ‘Hij is een ervaren bestuurder die thuis is in politiek bestuurlijke processen, hij is goed bekend met de regio en heeft kennis en ervaring in de opgaven waar de gemeente Montferland voor staat’, staat er in het persbericht.

De waarnemend burgemeester richt zich in het bijzonder op het verbeteren van het functioneren en de samenwerking in en tussen de raad en het college. Ook gaat hij zich bezighouden met de begeleiding van het proces rondom de koersbepaling voor de toekomst van de gemeente Montferland.

Harry de Vries is benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Montferland. Foto gemeente Montferland