Habru Duivenveiling brengt opnieuw recordbedrag op

‘s-HEERENBERG – De Habru Duivenveiling, die afgelopen zaterdag haar laatste dag kende, heeft maar liefst 30.000 euro opgebracht. Dat is ruim meer dan de 22.500 euro van vorig jaar, toen ook al een record.

Organisator Hans Bruns, die voor de veiling vijftig duiven van topliefhebbers had binnen gehaald, was dan ook een zeer tevreden mens. “We hebben samen een mooi resultaat gescoord met een spannende finale, die boven de 30.000 euro uitkwam. Uit ervaring van de laatste jaren hebben we geleerd een kleine reserve in te bouwen voor dubieuze klanten of voor inmiddels overleden duifjes, vorig jaar waren dat er twee”, zegt een trotse Hans Bruns.

De directeur van Habru Duivensportproducten, kreeg het voor elkaar om ook dit jaar weer een sensationele online topduivenveiling te organiseren ten bate van Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Tijdens de Habru Duivendag, die op zaterdag 9 oktober voor de elfde keer in het pand van Habru in Doetinchem wordt gehouden, wordt de cheque overhandigd aan een afvaardiging van de stichting.