Groot Montferlands lijsttrekkersdebat in ’t Hart van Loil

LOIL – De Kontaktraad Loil houdt op 9 maart, een week voor de gemeenteraadsverkiezingen, het Montferlands lijsttrekkersdebat. De zeven lijsttrekkers van het CDA, D66, Helder, Lijst Groot Montferland, Lokaal Belang Montferland, PVDA en de VVD gaan in verschillende vormen met elkaar in debat.

De ene keer gezamenlijk over bijvoorbeeld woningbouw in de gemeente Montferland. Een andere keer staat een lijsttrekker uit de coalitie één op één tegenoven een lijsttrekker uit de oppositie. Zo zijn er nog enkele debatvormen bedacht. Hierbij speelt ook de inwoner van de gemeente Montferland een rol. Het wordt een open debat, waarin alle partijen op een gelijkwaardig niveau hun standpunten kunnen uiten, toelichten en verdedigen.

Het debat wordt gestreamd, zodat alle inwoners van de gemeente Montferland het kunnen volgen en iedereen op 16 maart weloverwogen kan gaan stemmen. Freddy van Dijken (D66), Henk Groote (Lijst Groot Montferland), Ingrid Wolsing (PvdA), John van Schriek (Lokaal Belang Montferland), Karlijn Looman (CDA), Martin Som (VVD) en Rob Mos (Helder) zijn de lijsttrekkers die aanwezig zijn.

Het debat begint om 20 uur en vindt plaats in ’t Hart van Loil (voormalige kerk). Gespreksleider is de bekende Achterhoeker Frans Miggelbrink.

Foto: Het lijsttrekkersdebat vindt plaats in de voormalige kerk in Loil.