Frans Miggelbrink leidt Lijsttrekkersdebat Montferland in Loil

LOIL – De Kontaktraad Loil houdt woensdag 9 maart, precies een week voor de gemeenteraadsverkiezingen, het Lijsttrekkersdebat Montferland. Het debat begint om 20 uur en vindt plaats in de voormalige kerk in ’t Hart van Loil.

Alle lijsttrekkers van de zeven politieke partijen in Montferland hebben hun deelname toegezegd. Freddy van Dijken (D66), Henk Groote ( Lijst Groot Montferland), Ingrid Wolsing (PvdA), John van Schriek (Lokaal Belang Montferland), Karlijn Looman (CDA), Martin Som (VVD) en Rob Mos (Helder) gaan met elkaar in debat. Frans Miggelbrink (foto) leidt het debat als spreekstalmeester in goede banen. Miggelbrink is onder andere dagvoorzitter, columnist voor de Gelderlander, entertainer en programmamaker voor Omroep Gelderland.

De avond wordt onderverdeeld in enkele debatvormen. Zo gaan de lijsttrekkers onder andere met z’n zevenen over diverse onderwerpen in debat. Daarnaast wordt er ook een aantal één-op-één debatten gehouden. De thema’s hebben betrekking op de hele gemeente Montferland, waarbij onderwerpen als DocksNLD en culturele-, sport- en welzijnsvoorzieningen zeker aan de orde komen.

Belangstellenden kunnen het debat live bijwonen of via de streaming volgen. Aanmelden kan via www.loil.nl.