Films, Heldengame en Kahoot quiz in Week tegen Pesten bij Welcom

’s-HEERENBERG/DIDAM – In de landelijke Week tegen Pesten organiseren de jongerencoaches van Welcom een aantal activiteiten in het kader van dit thema. Zo worden op woensdagmiddag 23 september om 15 uur ‘Heldengame’ en een ‘Kahoot quiz’ gespeeld in talentenhuis Finally in ’s Heerenberg.

In het talentenhuis D-Vision in Didam is op hetzelfde moment de film ‘Bully’ te zien. In deze film worden de levens van vier gepeste tieners in beeld gebracht. Ook laat de film zien wat de indrukwekkende gevolgen van pesten kunnen zijn.

Donderdag 24 september zijn jongeren en ouders van 18 tot 19.30 uur welkom tijdens een open inloop in zowel Finally als D-vision. Iedereen is welkom om te praten over het thema pesten, adviezen uit te wisselen of in actie te komen tegen pesten.

Minifilm
Op social media is er deze week een challenge, waarbij jongeren worden opgeroepen een minifilm te maken over pesten. Houd hiervoor Instagram of Facebook in de gaten via jcfinally / jongerenwerkdidam en finally berg / D-Vision of neem een kijkje op de website van Welcom: www.iedereenwelcom.nl.

Ook na de Week tegen Pesten blijven de jongerenwerkers aandacht voor dit onderwerp vragen. In de herfstvakantie draait de film ‘Spijt’ in het Barghse Huus in ’s Heerenberg. Deze film gaat over pesten, de gevolgen ervan en dat spijt van de pesters soms te laat komt. Jongeren en ouders zijn uitgenodigd op donderdag 22 oktober om 19.30 uur. De entree is gratis. Aanmelden is verplicht en kan via j.lurvink@welcommail.nl of 06-83225564.