Filmhuis Didam toont twee keer Kapsalon Romy

DIDAM – Het komische drama Kapsalon Romy draait vrijdag 23 en maandag 26 oktober ook in Filmhuis Didam. Beide voorstellingen beginnen om 20 uur.

In Kapsalon Romy past oma Stine met frisse tegenzin op haar kleindochter Romy, omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit, terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen. Ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat, trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Er zijn diverse coronamaatregelen in het filmhuis van kracht. Meer hierover staat op de website www.filmhuisdidam.nl. Hier kan ook worden gereserveerd voor de voorstellingen.