Filmhuis Barghse Huus gaat weer open, nog geen podiumkunsten

’s-HEERENBERG – Ook bioscopen en theaters mogen weer beperkt open. Het Barghse Huus opent daarom op donderdag 4 juni de deuren. Nog niet voor podiumkunsten, maar wel voor films.

Het Barghse Huus neemt diverse maatregelen om bezoekers in alle veiligheid een prettige filmervaring te bieden. De voorstellingen bevatten bijvoorbeeld geen pauze, er is een maximum aantal bezoekers welkom en tickets kunnen alleen via de website besteld worden.

Het filmprogramma wordt hervat met zowel nieuwe als oude titels. In de film April, May en June vragen drie halfzussen met drie verschillende vaders zich bij de naderende dood van hun moeder af: ‘Waar staan we in het leven? Wat hebben we nog met elkaar?’ En vooral: ‘Wat straks te doen met onze autistische broer Jan?’ De film draait donderdag om 13.30 en 20 uur, maar is de komende weken nog vaker te zien.

1917 is een meeslepend oorlogsdrama over de Eerste Wereldoorlog en won begin dit jaar vele prestigieuze prijzen. Deze film is onder andere op vrijdag en dinsdag te zien. In Onze Jongens in Miami is Jorrit weer single en opent hij samen met Bas een stripclub in Miami. Ze moeten flink aan de bak, want de club blijkt een enorme bouwval en de mannen komen er al snel achter dat ze te maken hebben met stevige concurrentie. Onze Jongens in Miami wordt vanaf vrijdag 12 juni diverse keren getoond.

Tot en met eind juli draait het Barghse Huus meerdere keren per week De Beentjes van Sint-Hildegard, een komisch drama met Herman Finkers over het los willen breken uit vastgeroeste patronen. Het filmprogramma voor de jeugd verschijnt binnenkort online met onder meer Mees Kees in de Wolken en de Minions.

Kijk voor het actuele programma en de nog beschikbare kaarten op de website www.iedereenwelcom.nl