Einde seizoen amateurvoetbal: wat betekent dit voor de Montferlandse clubs?

MONTFERLAND – De amateurvoetballers zijn klaar voor dit seizoen. Door de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, worden de competities niet meer hervat. Er komen dit seizoen dus geen kampioenen en degradanten. Wat betekent dit voor de voetbalverenigingen in Montferland?

Waar DVC’26 uit Didam een paar weken geleden nog volop streed voor handhaving, is de vereniging nu verzekerd van nog een extra seizoen in de 2e klasse I. Het eerste elftal stond op een twaalfde plek met alleen Quick 1888 en Varsseveld nog onder zich. Ook bovenin was de strijd nog allerminst gestreden. Komend seizoen beginnen alle clubs echter weer gewoon op nul.

VV Montferland moest ook nog alle zeilen bijzetten om in de 3e klasse te blijven. Met twaalf punten uit vijftien wedstrijden eindigt de fusieclub uit Zeddam en Braamt dit jaar als elfde, maar speelt ze ook in 2020/2021 in de 3e klasse C.  

Vierde klasse
FC Bergh stond bij het stilleggen van de competitie op een zesde plek in de 4e klasse C, op ruime afstand van de promotie- en degradatieplekken. De fusievereniging in ’s-Heerenberg was dan ook al vrijwel zeker, dat ze volgend seizoen op hetzelfde niveau zou blijven voetballen.

Sprinkhanen uit Nieuw-Dijk en SV Loil stonden respectievelijk op een tiende en elfde plek in de 4e klasse. Beide verenigingen hadden weinig meer om voor te strijden en beginnen na de zomer weer met een schone lei aan de competitie in 4D. Voor ‘t Peeske eindigt het seizoen in dezelfde klasse in de middenmoot. De vereniging stond op plaats acht.

5C
Voor SV Kilder zijn de druiven wellicht nog iets zuurder. De club stond bovenaan in de 5e klasse C met twee punten voorsprong op nummer twee Ajax B en vier op nummer drie Angerlo Vooruit. Angerlo had echter nog wel twee wedstrijden tegoed en speelde dit seizoen maar twaalf wedstrijden. De voetbalvereniging uit Kilder bestaat op 29 mei 2020 ook honderd jaar. De festiviteiten staan vooralsnog gepland in het jubileumweekend van 5 en juni.

Den Dam tenslotte speelde dit seizoen ook slechts twaalf wedstrijden in 5C en stond hierin op plek elf met alleen NVC en Babberich nog onder zich. Ook voor de club uit Azewijn eindigt nu het seizoen.

Ook de velden van DVC’26 blijven voorlopig leeg. Dronefoto DVC’26