Eerste jaar fusieclub FC Bergh vastgelegd in voetbalplaatjesboek

’s-HEERENBERG – FC Bergh wil het eerste jaar van de fusieclub voor het nageslacht vastleggen in een voetbalplaatjesboek. Iedereen die actief is voor de voetbalvereniging is hiervoor de afgelopen weken op de foto gezet. Zij vinden zichzelf vanaf maandag 9 maart terug op de voetbalplaatjes aan de kassa van supermarkt Coop in ’s-Heerenberg.

“Er zijn in totaal 703 portretfoto’s gemaakt”, vertelt Arjan van der Slegt. Hij nam vanuit de sponsorcommissie van FC Bergh het initiatief voor de actie. “Naast de voetballers, trainers en bestuursleden hebben we ook alle vrijwilligers die zich inzetten voor de vereniging gefotografeerd. Zo zijn van het kantinepersoneel, de klusploeg, commissies, grens- en scheidsrechters en oud papierploeg portret- en groepsfoto’s gemaakt. Er staan alleen geen elftalfoto’s in het boek.”

Presentatie
Bijna alle leden werkten mee aan het plaatjesboek. Het merendeel liet zichzelf op de foto zetten door de fotografen Robin Sommers en Marc Collewijn tijdens de aftrap van de actie op zaterdag 26 januari. “Het boek en de foto’s zijn klaar”, zegt Van der Slegt. Zaterdag 7 maart om 12 uur is de boekpresentatie in het clubhuis van FC Bergh op sportpark Marinus van Rooijen in ‘s-Heerenberg.

Het boek is die dag voor 2 euro te koop, waarbij alle kopers een aantal voetbalplaatjes gratis krijgen. De opbrengst van die boeken komt ten goede aan de jeugd van FC Bergh. Van der Slegt: “De eerste drie boeken overhandigen we aan de oud-voorzitters van MvR, VV Lengel en SV Stokkkum, Jos Marissink, Alex Knippers en Niels Scheers. Vanaf maandag 9 maart zijn de boeken ook kosteloos te verkrijgen bij de Coop in ’s-Heerenberg. Maar dan krijg je er geen gratis plaatjes bij.”

Historie
Het voetbalplaatjesboek bestaat uit 105 pagina’s. Naast de voetbalplaatjes staan er ook diverse artikelen in het boek. “We hebben het fusieproces beschreven aan de hand van een tijdlijn. Verder is de historie van de drie voetbalverenigingen MvR, VVL en Stokkum in het boek opgenomen. Daarmee is het een echt naslagwerk geworden. Er staat bovendien een artikel in over het Tijmentoernooi, dat vorig jaar voor het eerst is gehouden voor de overleden voetballer Tijmen Steenbergen (13).”

De voetbalplaatjes zijn verkrijgbaar bij de Coop in ’s-Heerenberg. De supermarkt is lid van de businessclub van FC Bergh en was ook betrokken bij het plaatjesboek dat MvR in het verleden al eens uitbracht. “Klanten krijgen bij iedere 10 euro aan boodschappen een pakje met zes voetbalplaatjes”, vertelt bedrijfsleidster José Looman. “Daarbij hebben we ook diverse actieproducten, waarbij extra voetbalplaatjes worden weggegeven.”

De actie duurt in totaal acht weken. “Na negen weken sluiten we af met een ruilmiddag of -ochtend bij de club”, zegt Van der Slegt. “Hier kunnen alle spaarders nog hun laatste, ontbrekende voetbalplaatjes scoren. Zodat iedereen het boek vol krijgt en het daarmee een echt naslagwerk wordt over het eerste jaar van FC Bergh.”

De initiatiefnemers en makers van het voetbalplaatjesboek. Foto pr