Eerste brocante fair Coco’s Brocante in markthal Didam

DIDAM – Coco’s Brocante houdt zondag 14 november voor het eerst een brocante fair in de markthal in Didam. Van 10 tot 17 uur staan er zeker 37 kramen, gevuld met vintage en brocante. “Niet de echte Franse, maar wel leuke en betaalbare brocante”, verzekert Corine Polman. “Minstens dertig jaar oud, landelijk en sfeervol.”

Corine staat al sinds 2018 met brocante op diverse markten in Nederland. Dit jaar opende ze haar eigen winkeltje Coco’s Brocante. “We hebben onze garage omgebouwd tot winkeltje”, vertelt ze. “Dat is op afspraak open. Verder verkoop ik ook via mijn webshop en sta ik op diverse markten. Nu organiseer ik dus voor het eerst een eigen fair. Ook om wat meer bekendheid aan mijn winkeltje te geven.”

Onder de naam Coco’s Brocante – haar vroegere bijnaam – verkoopt Corina vooral tweedehands brocante. “Ik heb ook wel nieuwe spullen, maar die moeten wel oud lijken. Brocante is voor mij minstens dertig jaar oud, landelijk en moet gezelligheid en sfeer geven. Zo is de markt ook. Er wordt echt van alles op het gebied van brocante en vintage aangeboden.”

Denk hierbij aan emaille, servies, windlichten, decoratie, kandelaars, klokken, Franse luiken, kasten, buikkasten en andere meubels. “Maar er wordt ook kleding aangeboden, er komt een bakker en Cedric staat er met zijn poffertjeskraam. Verder hebben we een koffiehoek en zorgt accordeonist Giovanni Braam voor wat achtergrondmuziek.”

De entree voor Coco’s Brocante Fair is 3 euro. Dit is inclusief een consumptiebon, te besteden in de koffiehoek. “Als de eerste brocante fair in de markthal een succes wordt, dan krijgt het evenement zeker een vervolg. Misschien zelfs een paar keer per jaar.” Meer is te vinden op de website cocobrocante.nl en houd voor het laatste nieuws de Facebook-pagina van Coco’s Brocante in de gaten.