Eerste bewoners Elver ontvangen coronavaccin

NIEUW-WEHL – Bij Elver zijn gisteren de eerste bewoners gevaccineerd met het coronavaccin. Onder toeziend oog van de burgemeester van Doetinchem Mark Boumans ontving bewoner Gerben in Nieuw-Wehl als eerste het vaccin.

Elver is hiermee de eerste gehandicaptenorganisatie in deze regio die gestart is met vaccineren. Dit is mede mogelijk omdat Elver over een eigen medische dienst beschikt. Naast een zorgvuldige voorbereiding is er kennis, kunde en mankracht aanwezig om de hele vaccinatieoperatie uit te voeren. 

Medische dienst
“Het hebben van een eigen medische dienst met een breed spectrum aan specialismen maakt onze organisatie wendbaar en flexibel”, vertelt bestuurder Irma Harmelink. “Van grote waarde, omdat we daardoor snel in kunnen spelen op situaties. Zo hebben we aan het begin van deze crisis een eigen cohortafdeling op kunnen zetten en een eigen teststraat in kunnen richten voor onze bewoners en later ook de medewerkers.” 

‘Gewone leven’
Volgens burgemeester Mark Boumans zorgt Elver met het vaccineren voor een eerste stap in het beschermen van deze groep kwetsbare bewoners, hun familie maar ook van de medewerkers en vrijwilligers. “Daarmee draagt het bij aan het langzamerhand terugbrengen van de maatregelen.” Voor de bewoners van Elver geeft de vaccinatie de mogelijkheid om in stapjes weer terug te keren naar het ‘gewone leven’. Iets wat voor hen van groot belang is.

De allereerste vaccinatie bij Elver, locatie Nieuw-Wehl, van bewoner Gerben. Foto Elver