Digitaal alternatief Techniekdag de Liemers

REGIO – Omdat de regionale techniekdagen, waaronder Techniekdag de Liemers, door het coronavirus dit jaar niet door konden gaan, is er een digitaal alternatief bedacht. De opnames voor De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show zijn 12 december van start gegaan (foto).

In deze spelshow gaan duo’s van brugklassers uit het voortgezet onderwijs uit Gelderland de strijd met elkaar aan in de wereld van techniek. De scholieren moeten vragen beantwoorden of activiteiten uitvoeren die voorgelegd worden door bedrijven uit de regio. In elke aflevering gaat een razende reporter op onderzoek bij een bedrijf. In zeven afleveringen worden de kijkers meegenomen in de verschillende werelden van techniek. 

De opnames vinden plaats in het Mobility Innovation Center op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. In de eerste aflevering neemt een jongensteam van Het Houtkamp College uit Doetinchem het op tegen meiden van Het Rijks Nijmegen. Deze aflevering staat in het teken van Mens & Gezondheid.

Er zijn grappige oplossingen te zien, bijvoorbeeld een robotpoes, voor ouderen die door dementie moeite hebben met het maken van contact. De leerlingen moeten met een endoscoop een code kraken en een parcours afleggen met speciale fietsen. De razende reporter gaat op zoek naar speciaal ontwikkelde wormpjes.

De eerste aflevering is vanaf begin volgend jaar te bekijken op www.techniekdag.nl. De techniekdagen worden georganiseerd om scholieren kennis te laten maken met de wereld van techniek en de instroming in de techniek te bevorderen. Ondernemersvereniging Lindus en VNO-NCW Midden organiseren jaarlijks de Techniekdag de Liemers.