Dieks Songfestival Vocaal en DES in uitverkochte DVC-hal

NIEUW-DIJK/DIDAM – Popkoor Vocaal en muziekvereniging DES houden zaterdagavond het Grote Diekse Songfestival Feest. Het publiek kan deze avond in de hal van voetbalvereniging DVC’26 luisteren naar de mooiste Songfestivalliedjes allertijden.

Op het programma staan ruim twintig liedjes uit diverse landen. Zo klinken Een bisschen Frieden uit Duitsland, Puppet on a string (Engeland), het Luxemburgse Poupée de cire en de tophit Waterloo van de Zweedse popgroep ABBA. Ook zijn de grootste Nederlandse Songfestivalhits te horen, zoals Ding-a-dong, Birds, Calm after the Storm en Arcade, het winnende lied uit 2019.

De DVC-hal in Didam wordt voor deze avond omgebouwd tot een songfestivalpaleis, waarin de fanfare en slagwerkgroep van DES en Vocaal er samen een muzikale show van maken. Net als bij het Songfestival klinkt het Eurovisielied, is er een verrassende presentatie, en zijn filmpjes te zien van de deelnemers. Ook mag het publiek een stem uitbrengen op het winnende liedje van de avond.    

Uitstel

In 2019 werd de samenwerking voor deze avond al gestart. De Nieuw-Dijkse gezelschappen en hun dirigenten, Jilt Jansma, Edwin Rosmulder en Marga Geurtzen, overlegden over het thema en de arrangementen. Door corona kon het concert in maart 2020 geen doorgang vinden.

Het concert is nu dus op zaterdagavond 15 april. De avond begint om 19.30 uur in de DVC-hal aan de Vincwijcweg 12 in Didam. De zaal is open om 19.00 uur. Een maand geleden startte de voorverkoop voor het concert, waaraan ruim 75 zangers, blazers en slagwerkers meewerken. De animo was zo groot dat alle entreekaarten in de voorverkoop inmiddels zijn verkocht.