Didammer Noud Klerk uitgeroepen tot Gulden Gelderlander

DIDAM – Didammer Noud Klerk is afgelopen zaterdag door Omroep Gelderland uitgeroepen tot Gulden Gelderlander. Hij ontving de bijbehorende vergulde broche uit handen van presentator Jochem van Gelder.

Omdat Klerk al ruim veertig jaar als vrijwilliger aan Scouting Didam is verbonden, heeft zijn kleindochter Marieke hem voorgedragen voor deze nominatie. Klerk kwam in 1979 als penningmeester in het stichtingsbestuur van Scouting Didam. Dit bleef hij tot 2002. Op dit moment is hij nog penningmeester van de Stichting Beheer Scouting Didam.

Van 1996 tot 2008 was Klerk bovendien secretaris van Scouting Didam. Ook is hij sinds 1995 gebouwbeheerder voor de scouting en draagt hij mede zorg voor het onderhoud en behoud van de Mastworp aan de Julianastraat en het buitenterrein met groepsaccommodatie ‘de Scouthorst’ op de Nevelhorst. Hij is daarbij vele uren druk met het regelen van de verhuur van het buitenterrein en de groepsaccommodatie.

Verder heeft Klerk zich in 1995 ingezet als vrijwilliger in het kader van de Wereld Jamboree in Flevoland. Hieraan namen zo’n 30.000 scouts uit 54 landen tien dagen deel. Op het terrein in Biddinghuizen worden nu nog jaarlijks festivals gehouden, omdat de scouting hier een hele infrastructuur heeft aangelegd. Voor al zijn vrijwilligerswerk voor de scouting ontving hij in 1998 het zilveren waarderingsteken van Scouting Nederland en in 2010 het 30-jarig lustrumteken. Daarnaast heeft hij verscheidene kwalificaties behaald bij Scouting Nederland.

Uitzending
In De Gulden Gelderlander gaat Jochem van Gelder op zoek naar Gelderlanders die iets bijzonders hebben gedaan voor een ander. Mensen van jong tot oud, die zich vol overgave inzetten voor anderen of die er alles aan doen om de samenleving te helpen. Iedere week staan drie Gelderlanders centraal. Zij krijgen de titel Gulden Gelderlander en ontvangen daarvoor een vergulde broche, die speciaal is ontwikkeld is door een Gelderse Tingieterij. De uitzending met Klerk is zaterdag 27 maart om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland.

Noud Klerk ontvangt de onderscheiding uit handen van presentator Jochem van Gelder. Foto Vincent van Vuuren