Derde jubileumboek d’Olde Waskupen ter ere van 66-jarig jubileum

’s-HEERENBERG – Carnavalsvereniging d’Olde Waskupen uit ’s-Heerenberg bestaat deze maand 66 jaar. Om dit te vieren staat het jaar van de carnavalsvereniging bol van de activiteiten, waaronder de presentatie van een nieuw jubileumboek. Deel 3 uit de reeks jubileumboeken wordt op 16 oktober gepresenteerd.

De oprichtingsvergadering van de Carnavalsvereniging d’olde Waskupen’ vond op 25-10-1955 plaats in de foyer van de bioscoop van de familie Schuurman, het huidige grandcafé de Snor. Sindsdien is het feest niet meer weg te denken in Waskuupstad. Talloze prinsen, motto’s, pronkzittingen en bijzondere gebeurtenissen zijn in 66 jaar tijd de revue gepasseerd.

Om die gebeurtenissen van de afgelopen 22 jaar ook voor het nageslacht vast te leggen, is het volgens de carnavalsverenging tijd voor deel 3 van het jubileumboek. De eerste twee edities werden uitgebracht tijdens het 22- en 44-jarig jubileum en bestrijken samen de periode van 1955 tot en met 1999. Nu met de nieuwe uitgave komt de periode 2000 tot en met 2021 aan bod.

In het nieuwe boek, dat maar liefst 528 pagina’s telt, komen ook alle buurten, straten, vriendengroepen en bouwgroepen voorbij. Met een dikke 700 personen is de kans dus groot dat de meeste Olde Waskupen genoemd worden in het in full color uitgevoerde boek.

Velen hebben het boek al besteld. De uitgifte daarvan gebeurt vanaf 17 oktober. Na de boekpresentatie op 16 oktober is het nieuwe jubileumboek ook los verkrijgbaar bij Kachelhöltjes Partypret. Bestellen kan ook nog via de site www.waskupen.nl.

Prestatietocht
De carnavalsvereniging brengt echter niet alleen een nieuw jubileumboek uit. Op 16 oktober worden er meerdere activiteiten georganiseerd. Om 9.30 uur begint de dag met de heilige eucharistieviering in de Pancratiuskerk. Na afloop wordt er een serenade gehouden door Harmonie Crescendo en de vendeliers van het Sint Antonius gilde. Aansluitend is voor genodigden de boekpresentatie in de Gracht. De andere kerkbezoekers kunnen na de heilige mis samen met Harmonie Crescendo naar het beginpunt van de prestatietocht vertrekken.

De prestatietocht is een fenomeen, dat een aantal jaren geleden is ontstaan. Op carnavalsdinsdag trekken mensen met een stempelkaart van kroeg naar kroeg om zo alle horecagelegenheden tijdens carnaval aan te doen. De jubileumprestatietocht start om 11.11 uur vanaf Cafetaria Litjes. Om een echte carnavaleske sfeer te creëren en eigenlijk een extra dagje carnaval te vieren worden de mensen verkleed verwacht.