Coronacrisis brengt tentenbouwer ook veel: ‘Tenten als klaslokaal en kantine’

BABBERICH/DIDAM – Al ruim een jaar kan hij zijn tenten niet opbouwen voor het doel waarvoor ze eigenlijk zijn gemaakt: feesten, festivals en evenementen. Toch zit Paul Visser van Visser Tentenverhuur niet bij de pakken neer. Hij zet zijn feesttenten nu elders in, zodat hij ook zijn personeel aan het werk kan houden.

“We staan er positief in”, zegt hij. “Het is natuurlijk ontzettend vervelend dat vorig jaar het hele evenementenseizoen heeft stilgelegen en dat er nog steeds geen zicht is op een herstart. Maar de coronacrisis heeft ons ook veel gebracht. We hebben onze hal voorzien van nieuw plaatwerk en het straatwerk vernieuwd. Alles ligt er weer spic en span bij. Daarbij hebben we laten zien dat onze tenten ook voor andere doeleinden zijn te gebruiken, dan alleen voor evenementen.”

Zo heeft Visser Tentenverhuur op dit moment behoorlijk wat tenten opgebouwd bij bedrijven en instellingen. Deze doen dienst als kantine-, kleed- en opslagruimten. “Maar we bouwen bijvoorbeeld ook kantines voor scholen en hebben voor de Universiteit Twente twee tenten geplaatst, die worden gebruikt als leslokalen. Verder hebben we zelf sloop- en straatwerk aangenomen voor andere bedrijven, zodat we ons personeel niet hoeven uit te lenen. Daardoor is het ons ook gelukt om het team bij elkaar te houden. We hebben ons niet verveeld.”

Kermisseizoen
Toch baren die extra werkzaamheden Visser ook zorgen. Want wanneer komt het kantelpunt in de coronacrisis en kan het kermis- en evenementenseizoen weer los? Is dat in augustus of september of worden toch ook dit jaar weer alle feesten afgelast?

“De vraag is wanneer er weer een kermis of schuttersfeest mag worden gehouden. We hopen daarover op korte termijn wat meer duidelijkheid van de overheid te krijgen. Kunnen we onze tenten nu nog voor langere tijd aan bedrijven en scholen verhuren of wordt er deze zomer weer gewoon in gefeest? Want als beiden willen, hebben we straks een luxeprobleem en geen tenten meer. Dan kan ik mijn vaste klanten niet bedienen en dat wil je ook niet.”

Nieuwe tent
Visser hoopt uiteraard dat het hele evenementenseizoen niet opnieuw verloren gaat. Zodat hij dit jaar ook zijn nieuwe tent, ontwikkelt in coronatijd, nog kan opbouwen. Hierbij heeft het traditionele witte tentdoek plaatsgemaakt voor een olijfkleurig dakzeil, is de staalconstructie matzwart gecoat en zijn de old grey gekleurde houten zijwanden voorzien van glas-in-loodramen.

De nieuwe tent van Visser Tentenverhuur.

“Aan de voorkant hebben we een luifel gemaakt met rondingen, die worden gedragen door een trussconstructie”, vertelt Visser. “De rondingen van het dakzeil lopen door in de zijkant van het terras. Het is een open tent, waardoor het publiek buiten ook van het feest binnen kan genieten. Een tent van deze tijd, voortgekomen uit de coronacrisis. Zo hebben we geprobeerd om van de nood een deugd te maken.”

Foto: Paul Visser in zijn nieuw ontwikkelde tent.