Concert Vesters Walder Muzikanten met toporkest Vlado Kumpan

REGIO – De Vesters Walder Muzikanten uit Zevenaar houden zaterdag 7 december voor de veertiende keer een muzikale avond met medewerking van het Tsjechische toporkest Vlado Kumpan und seine Musikanten. Het concert vindt plaats in de Ogtent in Duiven en begint om 19.15 uur.

Vlado Kumpan beheerst met zijn orkest de Boheemse en Moravische blaasmuziek tot in de perfectie en wordt daarom door voor veel amateurmusici als voorbeeld gezien. Kumpan behoort dan ook tot één van de beste trompettisten ter wereld. In 2003 werden hij en zijn orkest uitgeroepen tot Europees kampioen in de professionele klasse.

Vlado Kumpan en de dertien kapelleden hebben allemaal aan het conservatorium gestudeerd. “Het zijn stuk voor stuk fantastische solisten op hun instrumenten”, zegt Jhonny Amting, muzikant bij de Vesters Walder Muzikanten. “Dat laten ze elke keer weer horen, en niet alleen in de Boheemse en Moravische muziek, maar in elke muziekstijl.”

Kaarten voor het concert kosten 18,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website www.vwmkapel.nl. Bel voor meer informatie naar 06 – 53 96 73 60.