Colofon

Stem van Montferland.nl brengt bijna dagelijks nieuws over Montferland.
Journalist Natasja Scheerder is verantwoordelijk voor de inhoud van de site. Zij wordt daarbij ondersteund door bloggers, verspreid door de hele gemeente, die met enige regelmaat berichten, foto’s en video’s aanleveren.

Redactie

Natasja Scheerder | journalist / eigenaar

Stem van Montferland Natasja ScheerderNatasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze dan ook haar eigen online krant Stem van Montferland. Daarnaast is Natasja als bestuurslid actief voor de Oudheidkundige Vereniging Didam en vervult ze de functie van secretaris voor de Wijkraad Greffelkamp. Verder is ze als redacteur betrokken bij de survivalrun in Loil.


Bloggers

 Jan Beursken | gepensioneerd / bestuurslid OVD

Jan BeurskenJan Beursken is geboren in Nieuw-Dijk en is tot zijn pensionering werkzaam geweest voor de gemeente Zevenaar. Hij hield zich daar bezig met de gemeentelijke maatschappelijke ondersteuning in brede zin. Jan heeft een grote belangstelling voor de geschiedenis, speciaal het streekeigene van het gebied De Liemers en Didam in het bijzonder. Sinds 1997 is hij dan ook bestuurslid voor de Oudheidkundige Vereniging Didam, vanaf 2001 in de functie van secretaris. Verder is hij jarenlang redactielid van het jaarboek Oaver Diem en andere uitgaven van de OVD. Jan is daarnaast sinds 2016 bestuurslid van voetbalvereniging Sprinkhanen. Hij maakt ook vanaf 2014 deel uit van de Sociale Raad Montferland (adviesorgaan van het college van B&W).


Bas Loeters | verzekeringsadviseur / secretaris schutterij St. Isidorus

Bas LoetersBas Loeters is in het dagelijks leven eigenaar van Bas Loeters Assurantiën. Zijn bedrijf is actief in het adviseren van bedrijven en ondernemers, maar ook particulieren en verenigingen en stichtingen op het gebied van risicobeheer en verzekeringen. Samen met zijn vrouw Martine Loeters-Grob heeft hij twee kinderen, Steffie en Dorus. Ze wonen aan de oostkant van de buurtschap Oud-Dijk. Daar is hij ook geboren en getogen en hij hoopt er de rest van zijn leven te ‘slijten’. “Omdat ik in Oud-Dijk woon en werk kan ik mijn betrokkenheid bij het mooie Oud-Dijk (Old-Diek voor de kenners) prachtig vorm geven. Dat doe ik door onder andere voor de Oud-Dijkse schutterij actief te zijn als secretaris. Verder ben ik bestuurslid van MKB Montferland. Als blogger voor Stem van Montferland hoop ik bij tijd en wijlen een inkijk te geven in wat er zich zo in mijn directe omgeving afspeelt.


Harry Peters | actief vrijwilliger voor diverse Didamse verenigingen

Harry PetersDidammer Harry Peters is secretaris bij stichting de Zonnebloem en stichting Voedseltuin, kaderlid bij voetbalvereniging DVC’26, schutterij St. Martinus en carnavalsvereniging de Geinsköp. Ook is hij vertegen­woordigd in de boerderijcommissie van de Oudheidkundige Vereniging Didam, voorzitter van de St. Martinus­molen en loopgroep Antilope en organisator van de Nieuwjaarsduik in Didam.


Sjaak Reumer | gepensioneerd / actief vrijwilliger voor diverse ‘s-Heerenbergse verenigingen

Sjaak ReumerSjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.


Joep | boxer in ruste

Stem van Montferland JoepBoxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensen­wereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montfer­landse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.


Ab Reuling | Actief bestuurder in Gelderse schutterswereld

Ab ReulingAb Reuling is geboren en getogen op de boerderij aan de Dijkse­straat in Oud-Dijk. Hij is van beroep Engineer Bouwkunde (Terreinen & Gebouwen) bij BU Stations Liandon. In zijn vrije tijd is Ab bestuurslid van Schutterij St. Isidorus Oud-Dijk (tot april 2014), bestuurslid en kringafgevaardigde van de Kring Montferland, bestuurslid en coördinator bij de Federatie van Gelderse Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus, lid van de Raad van CV de Piepeblaozers in Oud-Dijk en kandidaat nummer 25 van het CDA Montferland. Ab is al sinds 1979 actief in de schutterswereld, eerst als vendelier en sinds 1991 als bestuurder.


Willy Steenkamp | bestuurslid Schuttersgilde Loil-Vooruit / lid van Raad van Elf van De Vrolijke Drammers

Willy SteenkampWilly Steenkamp is geboren in de buurtschap Greffelkamp in Didam en sinds 1995 woonachtig in Loil. Daar woont hij samen met zijn vrouw Irma en hun twee jongens Kevin en Igor. In het dagelijks leven is Willy werkzaam als service­coördinator bij het Rijn IJssel College in Arnhem. Daarnaast is hij bestuurslid van Schuttersgilde Loil-Vooruit en één van de elf leden van de raad van elf van carnavals vereniging De Vrolijke Drammers uit Loil. Zijn hobby’s zijn fotografie en voetbal kijken.


Adriaan Ars | pr-functionaris DSV Relax

Adriaan ArsAdriaan Ars was van 1995 tot 2009 voorzitter en pr-functio­naris van tafel­tennis­vereniging Relax in Didam. Ook gaf hij trainingen aan de jeugd. Vanaf 2010 tot heden is hij pr-functionaris van DSV Relax. Momenteel coacht hij bovendien het eerste jeugdteam van Relax.