Centrum Didam weer open, nieuwe plek voor oorlogsmonument

DIDAM – De Wilhelminastraat in Didam is sinds donderdag weer open voor al het doorgaande verkeer. Dat is bijna drie weken eerder dan gepland. Daarmee zijn er geen belemmeringen meer om, zoals afgesproken, de decemberinkopen in Didam te doen.

Het oorlogsmonument, dat al langere tijd naast de parochiewoning stond, is verplaatst naar haar nieuwe plek tussen Onder de toren en de Wilhelminastraat. Het beeld krijgt nog een opknapbeurt.

Door de uitvoering van het Centrumplan Didam zijn op diverse plekken verkeerssituaties gewijzigd. Zo zijn er ook parkeerplaatsen verplaatst. De blauwe zone is echter nog steeds van toepassing. Een parkeerschijf is nodig op maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur, zaterdag van 9 tot 17 uur en op koopavonden. De huidige blauwe markering in de zone wordt voor de duidelijkheid opnieuw geverfd.

Ook is een nieuw parkeerconcept in Didam in gebruik genomen. Dit betreft het ‘Shop&Go’-parkeren op het Lieve Vrouweplein. Hier mag maximaal dertig minuten worden geparkeerd met de parkeerschijf.

Stationsomgeving
Op 8 november zijn de werkzaamheden aan de stationsomgeving, het laatste deel van de Spoorstraat en de kruising Pittelderstraat-Dijksestraat, gestart. Deze werkzaamheden maken eveneens deel uit van het Centrumplan Didam en duren naar verwachting tot en met 11 mei volgend jaar.

Centrumpunt
Het Centrumpunt aan de Raadhuisstraat 14 is sinds vrijdag 1 oktober weer geopend voor geïnteresseerden. Elke vrijdagochtend tussen 9 en 13 uur is wethouder Oscar van Leeuwen aanwezig om vragen over het centrumplan te beantwoorden.