Bibliotheek toont historische ansichten en geschiedenis St. Martinusmolen

DIDAM/’s-HEERENBERG – In de bibliotheek in Didam is deze maand een fototentoonstelling te zien, samengesteld door medewerkers van de St. Martinusmolen. Jan Bolder heeft daarnaast een presentatie gemaakt met afbeeldingen van bekende en onbekende mensen, die hun beroep uitoefenen. Deze presentatie is ook in ’s-Heerenberg te zien.

De tentoonstelling en presentatie zijn samengesteld in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het thema van de geschiedenismaand is ‘Aan het werk’. De hele maand oktober staan geschiedenisboeken over arbeid in de schijnwerpers. Bezoekers aan de bibliotheken in Montferland kunnen een gratis Maand van de Geschiedenis-magazine ophalen met boekentips en inspirerende artikelen.

Jan Bolder zocht in zijn collectie voor de presentatie de mooiste historische ansichten uit over werk. De fototentoonstelling toont de historie van de molen in Didam. De St. Martinusmolen in Didam is ruim 160 jaar oud. De molen werd in 1855 net buiten het dorp gebouwd in opdracht van Theodorus Kempers uit Wehl.