Berghs verkiezingsdebat in Kultuurhuus Heitkamp

’s-HEERENBERG – In Kultuurhuus Heitkamp vindt op zondag 13 maart het Berghse verkiezingsdebat plaats. Veelal de hoogstgeplaatste kandidaat-raadsleden uit de voormalige gemeente Bergh betreden de politieke arena en lichten hun standpunten over met name Berghse aangelegenheden toe.

Er is gekozen voor een specifiek Berghs debat, omdat een paar dagen eerder in Loil een soortgelijke verkiezingsbijeenkomst plaatsheeft met een Didamse signatuur. Bij Heitkamp betreedt voor het CDA ‘s-Heerenbergenaar John Teunissen (nummer twee op de lijst) het strijdperk. Voor Lokaal Belang Montferland is dat lijsttrekker John van Schriek uit Stokkum. Voor Lijst Groot Montferland voert lijstaanvoerder Henk Groote uit ‘s-Heerenberg het woord en voor D66 doet lijsttrekker Freddy van Dijken uit Stokkum dat.

Namens de VVD neemt Zeddammer Jos Berntsen (nummer twee op de lijst) plaats achter de microfoon en voor de PvdA Els Rutting-Baars uit Braamt (nummer twee op de lijst). Rob Mos uit Loil komt namens de nieuwe partij Helder naar Kultuurhuus Heitkamp. Hij is de lijsttrekker van Helder.

Het debat gaat over onderwerpen als de relatie tussen de voormalige gemeenten Bergh en Didam, hoe we in Montferland omgaan met onze jeugd om en hoe de raadsleden zich binnen de muren van de raadszaal gedragen. Het Berghse verkiezingsdebat begint om 11 uur en eindigt naar schatting om 13 uur. De zaal is open om 10.30 uur en de toegang is vrij. De debatleiders zijn Jop Geven en Erik Meuleman.