B&B de Heegh behoort weer tot de drie beste B&B’s van Nederland

DIDAM – B&B de Heegh in Didam is onlangs bekroond met de derde plaats bij de verkiezing ‘Beste & Breakfast van Nederland 2021’. Vorig jaar werd de Didamse vakantie-accommodatie nog tweede tijdens de verkiezing.

Ben en Wilma Heijltjes waren daarom wel een beetje teleurgesteld met hun derde plaats, nadat ze begin juni al hadden gehoord dat hun B&B weer tot de drie best van Nederland behoorde. Toch maakte die teleurstelling al snel plaats voor trots.

“Natuurlijk hadden we gehoopt op meer, nadat we vorig jaar tweede werden”, zegt Wilma. “Maar als je ziet achter wie we zijn geëindigd, dan mogen we alleen maar trots zijn. Wij zijn ten opzichte van de B&B’s in Overberg en Oosterwolde, die voor ons eindigden, maar klein met één kamer. Dat we nu opnieuw bij de beste drie B&B’s van Nederland horen, is dan ook geweldig.”

De B&B staat daarmee op het erepodium in de categorie 5 tulpen van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. Stichting Bed & Breakfast Nederland maakte de uitslag eind juni bekend. Bij het vaststellen van het eindklassement, kijkt de stichting naar objectief meetbare faciliteiten en services.

“Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel”, vertelt Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. “Maar voor een volledig beeld van zowel de kwaliteit als gastvrijheid, tellen ook de gastenreviews op Bedandbreakfast.nl mee bij de verkiezing. Daaruit blijkt dat gasten erg enthousiast zijn over deze B&B.”

Reviews
Gasten waarderen B&B de Heegh met een gemiddelde reviewscore van maar liefst een 9,7 op Bedandbreakfast.nl. De reacties zijn zeer positief. Zo schrijft één van hen: “Erg mooie B&B. Met zoveel smaak ingericht en verzorgd. Heerlijk fris ruikend, heerlijke bedden. Verse bloemen. Brandende kaarsjes buiten. En een buitengewoon heerlijk ontbijt. Heerlijke Rituals-producten. Echt een B&B waar de eigenaren alleen maar trots op mogen zijn.”

In de categorieën 2 tot en met 5 tulpen van de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie, zijn de beste B&B’s van Nederland bekroond. In de hoogste kwaliteitsklasse van 5 tulpen is Inn The Woods in Overberg uitgeroepen tot Beste Bed & Breakfast van Nederland 2021. Twee werd B&B de Heughte in Oosterwolde (Gelderland).