Ap Dieker stopt als fractievoorzitter van het CDA

LOIL – Ap Dieker stopt als fractievoorzitter van CDA Montferland. Hij blijft als raadslid van de partij wel politiek actief voor de gemeente. Karlijn Looman neemt de taken van Dieker over en wordt de nieuwe fractievoorzitter.

De reden dat Dieker stopt als fractievoorzitter van het CDA is zijn te volle agenda. “Ik heb mijn werk- en privéagenda de afgelopen weken naast elkaar gelegd en geconstateerd dat die te vol zitten”, zegt Dieker. “Ik had drie keuzes: minder gaan werken, minder actief zijn in Loil of minder doen in de politiek. Van het werk leef ik en de werkzaamheden in Loil geven me ontzettend veel energie. Daarom heb ik besloten politiek een stapje terug te doen. Ook omdat er met Karlijn een prima opvolger klaar staat.”

Politiek gevoelige onderwerpen als de situatie rondom zwembad de Hoevert, ‘s-Heerenberg Oost en de werkwijze van het CDA via social media hebben volgens Dieker geen invloed gehad op zijn besluit. “Ik sta nog altijd achter de CDA-standpunten. Anders had ik de keuze moeten maken om als raadslid helemaal uit de fractie te stappen.”

Dieker heeft zaterdag burgemeester Peter de Baat en de andere fractievoorzitter in de gemeente Montferland geïnformeerd over zijn besluit te stoppen als fractievoorzitter van het CDA. De Loilenaar was sinds 2018 fractievoorzitter voor het CDA en is vanaf 2014 raadslid.