Afscheid Mark en Sabine van sportcentrum Body Action: ‘Het houdt een keer op’

Sportschool krijgt nieuwe eigenaar en gaat verder als TotalFit Wehl

WEHL – Sportcentrum Body Action in Wehl krijgt na ruim 24 jaar een nieuwe eigenaar. Mark Pessink en Sabine Hoekwater dragen zondag 31 oktober de sleutel van hun sportschool over aan Saskia van der Lecq en Pascal Nas van TotalFit uit Ruurlo.

“Het houdt een keer op”, zegt Sabine geëmotioneerd. “Dit was mijn kindje. De afgelopen 24 jaar hebben we onze ziel en zaligheid in de sportschool gestoken. Maar soms moet je het verstand laten winnen van het gevoel. We zijn nu op een leeftijd (55) dat je vooruit moet denken. Willen we over vijf of tien jaar, als we 65 zijn, nog steeds een sportschool runnen?”

“Dat willen we niet, omdat we zelf met de poten in de modder willen blijven staan”, weet Mark. “Er komt de komende jaren een moment dat we dat misschien niet meer kunnen. Daarbij vinden we het superleuk dat jonge mensen nu ons ding gaan doen. Zo gaat er weer een frisse wind door de sportschool waaien met nieuwe doelgroepen en activiteiten.”

Sfeer
Zo is TotalFit in Ruurlo, net als Body Action, de afgelopen ruim twaalf jaar groot geworden door klein te blijven. Saskia en haar zoons Niels (27) en Jordi (25) draaien daar eveneens volop mee op de werkvloer en de betrokkenheid bij de leden is groot. “Die sfeer willen we in Wehl ook behouden”, vertelt Saskia. “Aandacht geven is voor ons het belangrijkste.”

Zij verdeelt haar tijd, samen met Jordi, vanaf 1 november tussen Ruurlo en Wehl. Niels gaat grotendeels TotalFit Wehl runnen. “Hij draait al jaren mee in Ruurlo, maar wil graag meer. Hij wil ondernemen, iets voor zichzelf, leiding geven. Beide jongens zien hun toekomst in de sportschool. Dat is ook de reden dat we Body Action overnemen. We gaan dit samen met hen doen.”

De Wehlse sportschool kwam daarbij ineens op hun pad. “Ik kom uit Didam”, zegt Pascal. “Waar we ook wonen. Ik ken in Didam veel mensen die in Wehl sporten en zag op een gegeven moment op internet dat Body Action te koop stond. We hebben vervolgens contact gezocht met Mark en Sabine en dat klikte eigenlijk meteen. Na een aantal constructieve gesprekken waren we er uit. Voor ons wordt dit een mooie nieuwe uitdaging.”

Pascal komt zelf niet uit de fitnessbranche, maar draait wat bardiensten in Ruurlo en doet de financiën en administratie. “Dat is ook mijn werk en dat blijf ik doen. Daarnaast begin ik in november aan de cursus fitnesstrainer A.”

Veranderingen
Het nieuws over het vertrek van Mark en Sabine kwam voor veel leden als een donderslag bij heldere hemel. Vooral de leden die al jaren in Wehl sporten, moeten nog wennen aan het idee. “Sommigen mensen sporten hier al langer dan dat wij hier zijn”, weten Mark en Sabine. “Dit is al sinds 1994 een sportschool. Vroeger was het de garage van André van Mierlo. Wij kwamen destijds uit Arnhem, dus de mensen moesten in het begin ook aan ons wennen. Nu is het vertrouwd, maar dat wordt het straks met Saskia, Pascal, Niels en Jordi ook weer.”

Zij laten in eerste instantie ook veel hetzelfde. Alleen de naam van de sportschool verandert in TotalFit Wehl en er staat straks een aantal nieuwe gezichten voor de groep. “Al draaien wij al even mee en blijft het personeel ook grotendeels behouden”, zegt Niels. “We willen hier eerst de mensen leren kennen en luisteren naar hun wensen. Dat hebben we in Ruurlo ook gedaan. Daarna gaan we langzaam de boel wat vernieuwen en komen er onder andere nieuwe fitnesstoestellen.”

Afscheid
Mark en Sabine trekken zich vanaf 1 november helemaal terug uit de sportschool. “We werken ook niet meer mee”, zegt Mark. “Dat hoeft ook niet. Zij hebben al een sportschool en weten hoe het werkt. We zijn er alleen als het nodig is en blijven voorlopig ook bij de sportschool wonen.”

Waar Sabine het afscheid heel intens beleeft, staat Mark er veel nuchterder in. “Ik kijk niet terug. Deze periode was heel leuk, maar die hebben we gehad. Ik leef bij de dag, Sabine niet. Die heeft al menig traantje gelaten. Maar er komt echt wel weer wat nieuws op ons pad, waar we onze ziel en zaligheid in kunnen steken. Daarbij hopen we dat hier alles lekker doorgaat en de nieuwe eigenaren er iets moois van maken. Het had over een paar jaar ook helemaal kunnen stoppen. We zijn blij dat het blijft bestaan en dat we mensen hebben gevonden, die er hetzelfde in staan als wij.”

Foto: Mark en Sabine dragen morgen de sleutel van hun sportschool over aan Saskia, Pascal, Niels en Jordi van TotalFit.