Sportieve start jubileumjaar zwem- en poloclub

’s-HEERENBERG – De zwemafdeling van Zwem- en Poloclub Montferland uit ’s-Heerenberg is het jubileumjaar sportief begonnen. Door de leden werd aan diverse kampioenschappen deelgenomen.

De deelnemers aan de Gelderse Winterkampioenschappen.
De deelnemers aan de Gelderse Winterkampioenschappen.

Januari stond voor de zwemmers vooral in het teken van de Gelderse en nationale kampioenschappen. Op de Gelderse Winterkampioenschappen in Arnhem kwamen tien zwemmers van ZPCM in actie. Boudewijn Mol (1997) en Silke Holkenborg (2001) haalden het erepodium. Boudewijn mag zichzelf beste zwemmer van Gelderland noemen op de 50 meter vrije slag en Silke op de 50 en 100 meter rugslag. Daarnaast nam zij ook nog drie zilveren en één bronzen medaille mee naar huis.

Beiden gaan het laatste weekend van januari naar de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan in Amsterdam. Op hetzelfde moment start in Nijkerk een groep zwemmers van Montferland op de Gelderse Winter B Kampioenschappen.

Masters
Vorig weekend werden in Heerenveen de Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan gehouden. Onder leiding van coach Martine Varwijk streden tien masters in de categorieën 20+ tot en met 30+ om de eer van Montferland hoog te houden.

Net als de afgelopen jaren ging een deel van het eremetaal mee naar ’s-Heerenberg. Er werden dertien medailles gewonnen. Martijn Giezen (1985) was op zijn afstanden goed voor drie keer goud. Maik Steenkamp (1991) en Marije Jansen (1985) behaalden individueel één keer zilver en twee keer brons. Daarnaast behaalden de verschillende estafetteteams één gouden, twee zilveren en één bronzen medaille.
Trainster Esther van Maastrigt volgde de verrichtingen van haar zwemmers via het internet: “Ik ben dik tevreden. Er zijn veel persoonlijke records gesneuveld. We gaan in deze lijn dan ook verder richting onze masterwedstrijd in februari.”

Jubileum
Zwem- en Poloclub Montferland bestaat op 29 juni 2015 vijftig jaar. In dit jubileumjaar wordt een aantal bijzondere activiteiten georganiseerd. Op 22 februari wordt er in het zwembad in ’s-Heerenberg een wedstrijd voor masters gehouden (deelname voor zwemmers vanaf 20 jaar). Eind mei organiseert de poloafdeling een toernooi voor belangstellende teams uit de regio. Meer informatie is te vinden op de website www.zpcm.nl.