Pastoor De Vreeze exposeert kerstcollectie in Stadsmuseum Bergh

’s-HEERENBERG – In Stadsmuseum Bergh wordt Kerst gevierd met een expositie van kerststallen en kerstgroepen. Deze bijzondere collectie heeft pastoor Rinke de Vreeze uit Braamt voor de gelegenheid beschikbaar gesteld aan het museum

De feestelijke opening wordt tijdens de kerstmarkt op zaterdag 9 december daarom ook om 14 uur door de pastoor verricht. Vanaf die dag is de expositie voor het publiek toegankelijk.

Het museum is in gezellige kerstsfeer gebracht met onder andere een sparrenboom, versierd zoals dat in de late Middeleeuwen gebruikelijk was. Ook is er voor de jeugd een platenzoektocht gemaakt van afbeeldingen in het museum. In de filmzaal is een film over de historie van Bergh te zien.

Tijdens  de kerstmarkt staan vrijwilligers van het museum in historische kleding in een kraam bij de Pancratiuskerk. Hier serveren ze soep van ‘vergeten groenten’ aan de bezoekers van de kerstmarkt.

De expositie is ’s middags vanaf 13.30 tot 16.30 uur te bezoeken in de weekenden op 9 en 10 december, 16 en 17 december, 23 en 30 december en het weekend van 6 en 7 januari. Het stadsmuseum is extra geopend in de middagen van de kerstweek, op Tweede Kerstdag en 27, 28 en 29 december. De entree voor het museum aan de Marktstraat 3 in ’s-Heerenberg bedraagt, inclusief expositie en film, voor volwassenen 2 euro en voor kinderen 1 euro.