Open dag jarig kinderdagverblijf De Lange Wei

VETHUIZEN – Kinderdagverblijf De Lange Wei in Vethuizen bestaat 12,5 jaar en viert dat op zaterdag 21 juni. Belangstellenden zijn van 13.30 tot 16 uur welkom om een kijkje te komen nemen aan de Holthuizerstraat 4. Tijdens deze open dag staat er voor de kinderen een springkussen, wordt er geschminkt en zijn er biologische poffertjes en ijsjes.

Kinderen bekijken en voeren de dieren van Kinderdagverblijf De Lange Wei.
Kinderen bekijken en voeren de dieren van Kinderdagverblijf De Lange Wei.

Het kinderdagverblijf staat bekend om zijn kleinschaligheid, het buitenleven en opvang in het groen. Vanaf de start in 2001 ligt de nadruk op buiten spelen en het ontdekken van de natuur. De Lange Wei is op maandag, dinsdag en donderdag van 7.30 tot 17.30 uur geopend. Op die dagen is er één groep kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar onder begeleiding van drie gediplomeerde leidsters. De kinderen spelen in het groen en kunnen kippen, een konijn, geit Jip en een paar koeien bekijken en helpen voeren.

Vanaf het begin vangt het kinderdagverblijf veertien kinderen per dag op. Op dit moment wordt er verbouwd, waardoor er vanaf eind augustus zestien kinderen opgevangen kunnen worden. Ook worden er plannen gemaakt om de speelweide nog avontuurlijker te maken, waardoor de kinderen meer uitdaging krijgen.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met Esther Splithof via telefoonnummer 06 – 5373 9019 of per e-mail delangewei@hvsd.nl.