Eerste nationale Specialized Veldrit op De Nevelhorst

DIDAM – De Stichting Wielerpromotion Montferland begint het nieuwe jaar met een nieuwe wielerwedstrijd. Op zaterdag 17 januari vindt er voor het eerst een nationale veldrit plaats op recreatiegebied De Nevelhorst in Didam. Deze eerste Specialized Veldrit wordt verreden over een parcours van 2,8 kilometer. Start en finish zijn bij voetbalvereniging DVC’26.

Het bestuur van de Stichting Wielerpromotion Montferland, met van links naar rechts Reem Kok, voorzitter Thom van Dulmen, Jolanda Strijbosch, penningmeester Dagmar Kok en secretaris Maarten Berrevoets.
Het bestuur van de Stichting Wielerpromotion Montferland, met van links naar rechts Reem Kok, voorzitter Thom van Dulmen, Jolanda Strijbosch, penningmeester Dagmar Kok en secretaris Maarten Berrevoets.

“Voor wielrenners is dit een hele rustige periode, omdat er bijna geen wedstrijden zijn”, vertelt bestuurslid en oud-wielrenner Reem Kok. “Juist dan is het leuk om een veldrit te organiseren. Bovendien is dat in Didam nog nooit gedaan.”

De Specialized Veldrit is een wedstrijd voor elite amateurs en voor iedereen die daaronder zit. Om 10 uur wordt er gestart met een Open Didams kampioenschap Off Road. Daarna rijden achtereenvolgens de elite vrouwen en beloften vrouwen, nieuwelingen en junioren hun rondjes. De laatste wedstrijd voor de amateurs sportklasse start om 13.45 uur.

“We beginnen met een soort prominentenrace”, zegt penningmeester Dagmar Kok. “Iedereen met een mountainbike of veldritfiets kan hieraan meedoen. Een soort Diems kampioenschap voor al die mensen die zondags wel eens naar het bos fietsen om hun rondjes te maken. De minimum leeftijd is 12 jaar.”

Parcours
Het afgesloten parcours wordt uitgezet op recreatiegebied De Nevelhorst. Achter de kantine van voetbalvereniging DVC’26 vinden de start en finish plaats. Reem: “De route staat nog niet helemaal vast, maar waarschijnlijk rijden we ook deels over het terrein van DVC. Vanaf de Vincwijcweg willen we langs het hoofdveld via het zandpad het bos in. Daarna gaan ze richting de Baerle en rijden ze over de zandweg naar het ‘baggergat’. Daar maken we een paar lussen over het grasveld en het strand om vervolgens weer terug te keren bij DVC.”

De stichting mag tijdens het evenement ook gebruik maken van de kantine en de kleedkamers van de voetbalvereniging. Hier is voor de deelnemers en het publiek tevens een hapje en een drankje verkrijgbaar. “Bij de organisatie van de veldrit krijgen we alle medewerking van DVC, maar ook van de gemeente en het recreatieschap RGV”, vertelt Dagmar. “We mogen van alle faciliteiten gebruik maken om er een mooie wedstrijd van te maken.”

Inschrijven
Voor deelnemers is de inschrijving inmiddels geopend. Inschrijven kan via de website www.wielerpromotionmontferland.nl, die één dezer dagen de lucht in gaat. Meer informatie is ook te vinden op de Facebook pagina ‘Specialized veldrit om De Nevelhorst’.