Drie dagen carnaval vieren met De 11jes

NIEUW-DIJK – De 11jes gaat met prins Wouter 1e en jeugdprinses Lien 1e het carnaval in. Dat begint morgen (vrijdag) met het schoolcarnaval en de officiële sleuteloverhandiging in het gemeentehuis in Didam. Zondag is de optocht het startsein voor drie dagen feest.

Deelnemers aan de optocht van carnavalsvereniging De 11jes kunnen zich zondag om 10.15 uur opstellen op de parkeerplaats bij Boszicht in Nieuw-Dijk. Om 11 uur begint de jurering en om 11.49 vertrekken de wagens en loopgroepen via de straten in Nieuw-Dijk richting Didam. Om 13.30 uur sluit de optocht van De 11jes op de Lupinestraat aan op de optocht van De Vrolijke Drammers uit Loil. Daar tussenin lopen de kinderen van de basisscholen met een versierde bolderkar. Het defilé van alle deelnemers vindt plaats bij het voormalige gemeentehuis.

De drie carnavalsavonden van De 11jes hebben telkens een andere muzikale invulling. Op zondag 11 februari komt de 538 DJ’s on tour naar residentie Steak’m. De band Q5 staat maandagavond op het podium. Dinsdag is de prijsuitreiking en zorgt DJames voor de muziek. Dinsdag overdag wordt er kindercarnaval gevierd met DJ Patrick en worden de prijzen van de optocht verdeeld onder de jeugdcategorieën.

Ticketinfo
Leden van de carnavalsvereniging hebben hun entreekaarten inmiddels per mail ontvangen. Zij krijgen bij de ingang van Steak’m een bandje, die ze toegang geeft tot alle activiteiten in de residentie. Niet-leden kunnen nu al kaarten voor 10 euro per avond kopen via www.captainticket.nl/11jes of bij de entree (contant of met pin betalen). Kaarten voor het kindercarnaval zijn uitsluitend bij de ingang verkrijgbaar.

Speciaal voor de jeugd van 15 tot en met 17 jaar is er op zondagavond een passe-partout kaart voor 25 euro beschikbaar voor drie avonden. Meer informatie over het carnaval van De 11jes staat op www.11jes.nl. Nieuws over de optocht is te vinden op de Facebook-pagina De Mooiste Carnavalsoptocht Didam.