De 11jes ‘verkopen’ hun dorp groots in pronkzittingen

NIEUW-DIJK – Dat de inwoners van Nieuw-Dijk trots zijn op hun kerkdorp bleek zaterdagavond maar weer eens tijdens de pronkzitting van carnavalsvereniging De 11jes. Zo werd het dorp prachtig bezongen door Roel Tiemessen en op humoristische wijze aangeprezen door Super Piet Gal. Tussen alle acts door werd Wouter Lodewijk gepresenteerd als nieuwe prins van De 11jes.

Het nieuwe prinsenduo van De 11jes en hun gevolg. Ze werden afgelopen weekend gepresenteerd tijdens de pronkzittingen van de carnavalsvereniging. Foto pr

Roel Tiemessen koos de melodie van ‘Ons Dorp’ voor zijn aubade aan Nieuw-Dijk. Super Piet wist in zijn dromen alle voorzieningen in het dorp weer te vullen. Geen leegloop en terugval, maar een overvolle kerk, kroeg en voetbalvereniging. Super Piet promootte zijn dorp zelfs zo goed, dat de ‘echte’ Dieksen uiteindelijk in opstand kwamen om de nieuwe inwoners weer te verjagen.

Dat de wens van Super Piet slechts een droom was, werd duidelijk na de pauze. De motorrijders Theet en Edward (advocaat) van MotorClub Antonius van Padua kwamen op een echte Harley Davidson de zaal binnenrijden om de kerk van priester Don Camillo over te nemen. Als de kerk toch wordt verkocht, willen zij het wel als clubhuis inrichten. Nadat Theet en Edward de biecht hadden afgelegd, deed Don Camillo het gebouw dan ook van de hand.

Bocht125
Verder was er een act over de Nijmeegse Vierdaagse ‘Vierdagen in de bocht’, waarbij de praktijken van Bocht125 te zien waren. Zo werden er live op het podium eieren gebakken, die na afloop op een broodje aan het publiek werden uitgedeeld. Judith Yoga bracht in haar sketch manlief Jeroen Derksen balanstechnieken bij en veilingmeester Roy van Vugt veilde samen met zijn assistent Ingo Stinissen in het Diekse Veilinghuis een meesterstuk van 200.000 euro.

Eieren bakken op het podium tijdens de Vierdaagse-act. Foto Gemma Harmsen

Daarmee vormde hij ook de inleiding van de prinsenpresentatie. President Coen Lodewijk mocht zijn broer Wouter aankondigen als nieuwe prins van de 11jes. Samen met zijn adjudanten Robbin Mennings en Tim Gieling en de nieuwe hofdames Barbara van Uden en Esther Godschalk leidt hij De 11jes het carnavalsjaar door. Dat doet hij onder het motto ‘Feest, drink en geniet, een laatste rondje kennen we niet.’ Toch kwam er ook aan de pronkzitting een eind. Met een uitbundig muziekspektakel van DJ Anniek werd de avond afgesloten.

Jeugd
De nieuwe jeugdprinses van De 11jes kwam dit jaar voor het eerst van basisschool De Expeditie in Didam. Lien de 1e (Bod) heeft de primeur. Na een spannende dansact van groep 8 op de muziek van Thriller kwam zij onder het zwarte doek tevoorschijn. Milou Peters en Evi Nibbeling zijn haar adjudanten. Samen gaan ze tijdens het carnaval voorop met de leus ‘Met een bodje aan het roer, gaan de voetjes van de vloer’.