Bolderkarren officieel gekeurd voor carnavalsoptocht

NIEUW-DIJK – Als aftrap van het carnaval in Didam werden vrijdagmorgen de bolderkarren officieel gekeurd door de prinsen van de carnavalsverenigingen De Geinskop, De 11jes en de Vrolijke Drammers. De negen bolderkarren werden de afgelopen weken gebouwd door leerlingen van alle ‘Didamse’ basisscholen en rijden zondag mee in de carnavalsoptocht van Loil, Didam en Nieuw-Dijk.

De bolderkarren van De Expeditie werden in residentie Steak’m gekeurd. Foto Gemma Harmsen

De keuring vond op locatie plaats. De prinsen deden hiervoor eerst basisschool De Toorts aan, gingen vervolgens naar de Christoffelschool en De Ontdekking en eindigden bij Steak’m in Nieuw-Dijk, de residentie van De Expeditie. “Op De Expeditie zijn dit jaar twee bolderkarren gebouwd”, vertelt Jos Hieltjes, bestuurslid van carnavalsvereniging De 11jes, namens de bolderkarcommissie. “Groep 8 rijdt hier al mee op de prinsenwagen en veel kinderen bouwen inmiddels een eigen carnavalswagen.”

De bolderkarren sluiten zondag om 13.11 uur bij Brede School De Ontdekking aan bij de optocht van de Vrolijke Drammers. Daarna volgen de wagens en loopgroepen van carnavalsvereniging De 11jes, die de optocht afsluiten. Om ongeveer 14.11 uur begint vervolgens het defilé bij het voormalige gemeentehuis, waaraan ook de bolderkarbouwers meedoen.